OPTICIEN ONDERWEG

 Voor meer informatie bel: 06 - 20 08 53 96

 Particulier

Ouderen en mindervaliden

Veel mensen zijn om uiteenlopende redenen niet in de gelegenheid een opticien te bezoeken. Denk hierbij aan mensen met een hoge leeftijd of die niet mobiel zijn, bedlegerig. 

Door slecht zien kan de kwaliteit van het leven sterk verminderen. Slechtzienden lopen meer kans om te vallen. Daarnaast kan door onvoldoende controle een oogaandoening verwaarloosd of zelfs erger worden.

Opticien Onderweg neemt alle benodigde apparatuur mee voor een deskundige oogmeting.

Jeugd

In de puberteit komen kinderen in een groeispurt, hierdoor kunnen zichtproblemen ontstaan. Voor hen kan het een veilig gevoel zijn om een deskundige oogmeting aan huis te laten uitvoeren.

Opticien Onderweg heeft een uitgebreide collectie monturen, deze biedt voor elk wat wils!

Enkelvoudig

Enkelvoudige glazen worden gebruikt voor één doel: om scherp te kunnen zien in de verte of scherp te zien voor dichtbij. Tijdens de oogmeting bepaalt de opticien de juiste sterkte voor uw glazen.  

Meervoudig

Meervoudige brillenglazen, ook wel bekent als multifocale- of varifocale glazen, zijn brillenglazen waarmee men niet alleen veraf en dichtbij, maar ook op alle tussenliggende afstanden goed kan zien. Meervoudige glazen kenmerken zich door een van boven naar beneden geleidelijke toenemende sterkte. De sterkte aan de bovenzijde van het glas is die voor veraf zien en de sterkte onderin is voor dichtbij scherp te zien.

Bifocaal

Bifocale brillenglazen zijn glazen waarmee men zowel ver als dichtbij kan zien. Het glas is opgebouwd uit een grondglas dat het overgrote deel van de oppervlakte in beslag neemt. Hierin zit de sterkte geslepen die voor scherp zien op afstand nodig is. Het leessegment is kleiner van formaat en is duidelijk zichtbaar onder in het glas.

Schietbril

Ook voor een schietbril op sterkte kunt u terecht bij Opticien Onderweg. Bent u liefhebber van de schietsport en heeft u (samen met andere liefhebbers) een nieuw glas nodig in uw schietbril of heeft u er nog geen, bel dan voor meer informatie 06-20085396 of stuur een mail naar info@opticienonderweg.nl. Ik kom dan bij u op de schietbaan en zal daar de nieuwe sterkte bepalen voor uw schietbril, waarna u op de baan kunt ervaren hoe u met de nieuwe sterkte ziet tijdens het beoefenen van uw sport. Wij werken met Knobloch. Enkele verenigingen gingen u al voor, waaronder SVV Zeldenroos, LBV DIODWI en SV Limburg.