OPTICIEN ONDERWEG

 Voor meer informatie bel: 06 - 20 08 53 96

Oogzorg

Blueberry glasses beschermen uw ogen tegen blauw licht en UV-straling!

Wat is blauw licht? Blauw licht wordt uitgestraald door LED's zoals gebruikt in tablet, smartphones, tv en computer of laptop. Dit blauwe licht, onzichtbaar voor het blote oog, is schadelij voor uw ogen. De BLP LENS technologie beschermt uw ogen en filtert het schadelijke blauwe licht. 

Om het gezichtsvermogen te beschermen filtert de BPL LENS technologie de straling van het blauwe licht weg. De glazen zijn bedekt met een reeks lagen van filterend en beschermend materiaal. De glazen en monturen bezitten alle onmisbare kenmerken en de kwaliteit die nodig is voor het comfort en het gebruik van een bril. Deze prestaties werden bovendien getest in een onafhankelijk Frans laboratorium. Het gezichtscomfort is al na enkele seconden merkbaar wanneer u voor een beeldscherm zit. 

Werk, recreatie en het algemeen gebruik van beeldschermen houden allemaal verband met blauwlicht. We worden er voortdurend aan blootgesteld. Dit veroorzaakt onmiddellijk symptomen van gezichtsvermoeidheid. Ook volwassenen moeten hun gezichtsvermogen beschermen, zelfs wanneer ze geen gezichtsproblemen hebben of contactlenzen dragen.  

Verkrijgbaar in drie modellen en verschillende kleuren! 

De Blueberry bril is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, oranje, rood, plum (roze), blauw, havanna, pepermint (turquoise) en time. De monturen zijn aangenaam te dragen, zijn licht van gewicht en zijn voorzien van flex scharnieren. Ze hebben een 'soft touch' wanneer men ze aanraakt. De Blueberry glasses zijn krasselend, vuilafstotend, beschermt tegen UV, ontspiegeld, anti reflecterend en gemakkelijk schoon te maken! Bij de bril wordt een praktische etui geleverd.

Slaapt u slecht? Probeer een Blueberry bril! Slaap- en gezichtsstoornissen; het contact met verschillende beeldschermen beïnvloedt het evenwicht van de jongsten. Door het nachtelijke gebruik van beeldschermen verliest men het begrip van tijd waardoor het in slaap vallen langer kan duren en een herstellende slaap kan worden verstoord. 

De Blueberry bril zorgt ervoor dat al bovenstaande problemen voorkomen worden. 

Met de Blueberry bril zorgt u voor uw ogen! 

Blueberry bril met praktische etui en brillendoekje € 39,00

Voor het plaatsen van een bestelling of vragen: info@opticienonderweg.nlBlauw licht: overdaad schaadt!

We gebruiken steeds meer beeldschermen en ook steeds langer achter elkaar. Dat vraagt heel wat van onze ogen. Schermen, schermpjes maar ook bijvoorbeeld led-lampen stralen blauw licht uit: de meest intense en hoogenergetische soort van het zichtbare kleurenspectrum. Blauw licht hebben we nodig om ons dag- en nachtritme te reguleren. Het stimuleert de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ervoor zorgt dat we niet in slaap vallen. 

Maar overdaad schaadt: een overdosis aan blauw licht kan zorgen voor overbelaste en vermoeide ogen, hoofdpijn, stress, slapeloosheid en verminderde helderheid van het zicht. Verder wordt vermoed dat er een verband bestaat tussen blootstelling aan blauw licht en maculadegeneratie.

In Amerika is een onderzoek afgerond waarin wordt verwacht dat de jongeren van nu rond hun vijftigste levensjaar al last kunnen krijgen van maculadegeneratie! Enkel en alleen veroorzaakt door urenlang onbeschermd kijken naar smartphone, tablet, led-tv en niet te vergeten digibord en overmatige led-verlichting. 

Een goede bescherming tegen blauw licht is dan ook niet overbodig, eerder noodzakelijk. Laat bij de aanschaf van een bril dan ook een coating op de glazen zetten die het blauwe licht filtert. Draagt u geen bril, maar wilt u uw ogen toch optimaal beschermen kan dat door een kant en klare bril aan te schaffen zonder sterkte met blauw filter.

Ogen gevoelig voor UV-straling

Dat onze huid bescherming nodig heeft tegen UV-straling, daar is iedereen zich stilaan van bewust. Dat voor de ogen hetzelfde geldt, is echter veel minder bekend. Het meeste UV-licht dat onze ogen bereikt wordt geabsorbeerd door het hoornvlies en de ooglens. 

Blootstelling aan UV-straling houdt in als risicofactor voor het veroorzaken en van de wijze van het ontstaan en ontwikkelen van ziekte van een groot aantal oogaandoeningen. De meest herkenbare aandoeningen zijn, staar (cataract) en macula degeneratie. Deze ziekten zijn lange termijn ziekten. Dus een belangrijke reden om je ogen goed te beschermen tegen de zon.